Tijdens het individuele project ben ik aan de slag gegaan met het ontwerpen van een totaalervaring voor ARTIS. Het doel van dit project was om kinderen tussen de 7 en 12 jaar oud te helpen met een nieuwe totaalervaring. Met het belangrijkste, het kind bepaalt de weg door het park en niet de ouder. Naast de kinderen moest er ook nagedacht worden over de rol van de ouders / opa’s en oma’s / andere begeleiders binnen de totaalervaring.

Mijn concept was dat het kind bij de ingang een verrekijker kon krijgen. Uit de verrekijker komt dan een dier als hologram, dit is de gids. De dierengids zal alles uitleggen. De dierengids zal er ook voorzorgen dat het kind te weten krijgt wanneer er een show is of wanneer er dieren worden gevoerd. Als laatste zorgt de dierengids er ook voor dat als het op een bepaald punt druk is er een optie wordt gegeven om ergens heen te gaan waar het rustig is.

Er is ook een app deze is voor de ouders. In het begin zal via de app de QR-code gescand moeten worden die op de verrekijker staat, hierdoor zijn de twee apparaten gekoppeld. De ouders kunnen in de app kijken waar hun kind is. Het kind kan ook op de noodknop drukken die op de verrekijker staat, dit is om te geven dat het kind zijn ouders is kwijtgeraakt. De ouders zullen dan meteen een melding binnen krijgen dat er op noodknop is gedrukt. De ouders krijgen te zien waar het kind is op de kaart. Dit ik kan omdat er gps in de verrekijker zit.

Eerste concept schetsen