Poster mocke-up

Cerita yang terlupakan

In mijn derde jaar en daarvan het eerste semester heb ik een minor gevolgd. De minor Service Design. Voor deze minor hebben we voor een echte opdrachtgever gewerkt, het Nationaal Archief. Aan het begin van onze minor zijn we langs het Nationaal Archief geweest voor de briefing. Het Nationaal Archief gaat een tentoonstelling houden in februari 2023, dit gaat over Cartografie. Het Nationaal Archief heeft ons gevraagd om een oplossing te vinden met een digitaal product (interactief) (online of een installatie in een fysieke ruimte) die de tentoonstelling buiten de muren van het Nationaal Archief zal brengen. 

Als team was onze design challenge: “Hoe kunnen wij er voor zorgen dat studenten tussen de 20-25 jaar bewust gaan worden van de verschillende perspectieven en verhalen met kaarten uit het koloniale verleden.”

Ons concept is een podcast van allemaal persoonlijke verhalen die wij willen verzamelen die gaan over tot slaaf gemaakten in de tijd van Nederlands-Indië. Deze verhalen vertellen wij door middel van ingesproken podcast afleveringen. Deze verhalen zijn beschikbaar door middel van een webapp. Mensen kunnen toegang krijgen voor de webapp door middel van de link, maar wij willen het promoten door een QR-code die hangt in het openbaar vervoer. Die kun je scannen en zal de gebruiker leiden tot de webapp met allerlei verschillende persoonlijke verhalen uit die tijd.

Het doel van ons concept was om persoonlijke verhalen te vertellen aan jongeren over het koloniaal verleden om kennis over te dragen en de stem van de minderheden te laten horen.

 
 
Podcast mockUp deel 1
Podcast mockUp deel 2